Kokonaisvaltainen nuohouspalvelu

Nuohoustoimintamme on alkanut 1950-luvulla nuohoojamestari Paavo Kilkin aloittaessa piirinuohoojana Mikkelissä ja jatkuu edelleen. Nuohouspiirimme on 4, 

https://espl.fi/sisalto/palvelut/nuohous

Palveluihimme kuuluvat: 

  • Tulisija- ja savuhorminuohoukset sekä korjaukset
  • Lämmityskattilan puhdistukset
  • Kevyt tulisijojen asennukset 
  • Hormi- ja paloturvallisuustarkastukset
  • Opastus ja neuvonta

Nuohooja tulossa - mitä se tarkoittaa?

Kiinteistön omistajan tai haltijan on huolehdittava nuohousilmoituksen saatuaan siitä, että tulisija voidaan nuohota esteettä ja että savuhormille on esteetön ja turvallinen pääsy. Lisäksi rakennuksessa tai sen välittömässä läheisyydessä tulee olla paloturvallisessa paikassa palamisjätettä varten palamaton astia, esimerkiksi peltinen, kannellinen astia/säiliö.

Nuohooja puhdistaa käytössä olevat tulisijat ja hormit sekä tarkistaa samalla näiden kunnon ja suojaetäisyydet. Nuohooja antaa tehdystä nuohoustyöstä kiinteistön omistajalle tai haltijalle todistuksen.

Vioista ja puutteista ilmoitetaan sekä kiinteistön omistajalle tai haltijalle että pelastusviranomaisille. Suomalaisten kiinteistöjen hyvä paloturvallisuustaso johtuu pitkälti siitä, että tulisijoista ja savuhormeista aiheutuvat palovahingot on säännäöllisellä nuohouksella kyetty tehokkaasti ehkäisemään.

Lisäksi nuohouksella ja puhdistuksella saadaan aikaan merkittävää energiansäästöä.

Hormien korjaus

Olemme asentaneet hormien korjauksissa käytettäviä haponkestäviä sisäputkia jo 20 vuoden ajan. Mikäli hormia ei voi mahdollisten veto-ongelmien vuoksi pienentää putkittamalla, suoritamme niiden korjauksia myös slammaus/liukuvalumenetelmällä.

Toimitamme myös kevythormeja ja moduulisavupiippuja mittatyönä. Meiltä saat myös savupiipun sadesuojat eli piipunhatut. Sadesuoja vähentää sadeveden ja lumen pääsyä hormeihin, suojelee savupiippua rapautumiselta ja parantaa vetoa.

Suorien savuhormien kunnostukseen käytetään haponkestävää, jäykkää moduuliputkea. Asennus on mahdollista ilman hormin aukaisua. Mutkaisten savuhormien kunnostuksessa käytetään haponkestävää ja taipuisaa putkea.